Çayır Ortaokulu

Telefon : 0 372 6830406
WEB https://cayirortaokulu.meb.k12.tr
Adres : ÇAYIR KÖYÜ MERKEZ MEVKİİ MERKEZ KÜME EVLERİ ÇAYIR İLK OKULU VE ORTA OKULU BLOK NO: 11 ÇAYCUMA / ZONGULDAK
VİZYON : 06-14 Yaş grubundaki öğrencilerimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak uluslararası bilgi ağına ulaşabilen teknolojiyi etkin kullanabilen kendine güvenen demokrasiyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen bireyler olarak yetiştirmek. -Adından söz ettiren saygınlığı olan öncü bir okul olmak. -Öğrencileri bilgi ve yeteneklerine göre yönlendirmek ve yetiştirmek. -Teknolojiyi eğitimin her alanında kullanmak sorunları bilimsel yöntemlerle çözümlemek. -Nitelikli ve kaliteli bir eğitim vermek -Çağdaş demokratik hoşgörülü bilinçli kültürlü sosyal yönü gelişmiş karşılaştığı problemler karşısında tutarlı ve geçerli çözümler üretebilen kapasitesini sonuna kadar kullanabilen önder olabilecek öğrenci tipi yetiştirmek -Diğer okullarla etkili iletişim kurarak görüş alış verişinde bulunmak kazanmış olduğumuz bilgi ve birikimi paylaşmak ve deneyim, birikimlerle lider bir okul olmak. -Yetenek ve becerilerini en üst seviyede toplum yararına kullanabilen bilimsel düşünen insanlar yetiştiren bir eğitim-öğretim kurumu olabilmek.
MİSYON : 0Türk Milli Eğitiminin amaçlarını gerçekleştirmek. -Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmak, Atatürkçülüğü sindirmiş, yaşama geçirmiş bireyler yetiştirmek. -Sağlam karakterli, ahlaki değerlere sahip, iyi insan, örnek model, gelişen teknolojiye uygun bireyler yetiştirmek. -Araştıran sorgulayan bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, bu bilgiyi paylaşabilen, iletişim kurma becerisine sahip, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilen, yaratıcı, üretken, takım çalışmasına yatkın, öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirmek. -Bir üst öğrenime nitelikli yeteneklerinin ve ilgilerinin farkında olan öğrenciler yetiştirmek. -Fırsat eşitliğini sağlamak. -Değişim ve gelişime açık olmak. -Eğitimde kaliteyi en üst düzeyde tutmak. -Öğrencilere 21.yüzyılın değişen ve gelişen şartlarına uygun beceriler kazandırmak. -Üstün nitelikli insanlar yetiştirerek bilimsel gelişmenin ışığında tarihini bilen ve tarihinden ders alan Atatürk İlke ve inkılaplarını benimsemiş demokrasi ve insan hakları bilinci gelişmiş, ülkesini ailesini doğayı seven ve koruyan bir bilincin oluşmasına katkıda bulunmak. İnanıyoruz ki… İyi bir eğitim öğrenciler arasındaki bütünleşme kadar çeşitliliği de gerektirir. Farklılıklarımızın bilincindeyiz ve bunların birer zenginlik kaynağı olduğuna biliyoruz.
BAŞARILAR : 0

Öğretim Şekli :normal